Pagina's

donderdag 24 april 2014

Koningsdag

Heey allemaal!

Het is bijna Koningsdag! Tijd om de oranje zonnebrillen, hoeden en boa's uit de kast te halen en op de vrijmarkt rond te snuffelen. Maar stel nou dat je daar helemaal geen zin in hebt en een keer wat anders wil doen.
Hier bespreek ik wat je allemaal kunt doen op Koningsdag.


Ik noemde het al even: de vrijmarkt. Je kunt er natuurlijk zelf je oude spullen gaan verkopen om geld te verdienen, maar ontspannender is om er rond te lopen en op zoek te gaan naar vintage spullen. Het lijkt allemaal oude troep, maar als je goed zoekt kun je er vast wel iets leuks vinden. 
Om de kans te vergroten dat je slaagt kun je naar een grote vrijmarkt gaan in een stad. De bekendste is natuurlijk die in Amsterdam (kun je tegelijkertijd 'even' de stad zelf in)
En stel nou dat je echt helemaal niks leuks kan vinden, dan kun je altijd nog gaan koekhappen, ballen gooien of touwtje trekken met je vrienden.

 Als het mooi weer is kun je gaan picknicken! Verzamel een groep vrienden/familie bij elkaar en spreek af dat iedereen wat eten of drinken meeneemt. Om de picknick Koningsdagproof te maken moet alles natuurlijk oranje zijn; oranje soesjes, mandarijn drank, wortels, oranje spekjes, sinas etc. Genoeg keuze!

Door heel Nederland worden er op Koningsdag feesten en festivals georganiseerd. Let wel op de minimum leeftijd! In sommige caf├ęs waar de feesten gehouden worden mag je alleen naar binnen als je boven de 18 jaar of zelfs alleen als je boven de 21 jaar bent.
Bekijk ook goed wat de toegangsprijs is voordat je dat hele eind voor niets hebt gereisd.

Als laatste kun je een kledingruil doen met je vriendinnen. Uiteraard is ook hier als enige kleur ORANJE toegestaan. Jouw oranje pruik ruil je met de oranje zonnebril van je vriendin en jullie zijn klaar om nog even langs de vrijmarkt te gaan. Zo ben jij mooi van die kriebelende pruik af en is je vriendin allang blij dat ze die zonnebril kwijt is.

Ik vind het trouwens ook wel leuk om jullie te laten zien welke outfit ik aan ga doen op Koningsdag. Ik zit nog een beetje te twijfelen tussen de linker en de rechter outfit. Het ligt een beetje aan het weer wat ik aan ga doen, want ja in Nederland kan het alle kanten op.


Make Kingsday amazing!

love

1 opmerking:

  1. Leuke outfits!
    Liefs!
    http://rodelippen.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen